056 29 88 42 info@solvos.be

DESINFECTIE SCHOOL & KINDERDAGVERBLIJF

NEEM GEEN RISICO’S WANNEER HET OM KINDEREN GAAT

MINIMALISEER BESMETTINGSRISICO’S

ZORG VOOR EEN VEILIGE EN HYGIËNISCH PROPERE KINDOMGEVING

BINNEN SCHOLEN EN SCHOOLOMGEVING

Het is niet mogelijk op elk moment te weten of er iemand op school aanwezig is, die een besmettelijke ziekte draagt en/of kan doorgeven aan anderen. Daarom is het van groot belang te zorgen voor een goede basishygiëne, ervan uitgaande dat iedereen besmettelijk kan zijn. Ook voor een gezond binnenmilieu en een aangenaam schoolklimaat is een goede hygiëne onontbeerlijk.

Overal in onze omgeving en ook op onszelf komen virussen, bacteriën, schimmels en andere micro-organismen voor. De meeste hiervan zijn onschuldig, maar een aantal hiervan kunnen ziektes veroorzaken. Op plaatsen waar veel kinderen bij elkaar komen (zoals op scholen) kunnen gemakkelijk ziekteverwekkers van het ene kind op het andere worden overgedragen. Regelmatige desinfectering als aanvulling op reguliere schoonmaak zorgt voor een beheersing van besmettingsrisico’s en houdt de infectiedruk laag.

 

BINNEN KINDERDAGVERBLIJVEN EN KINDEROPVANG

Indien er geen epidemie is, rijst de vraag of het wel nodig is om te desinfecteren in kinderdagverblijven. Gecombineerd bacteriologisch onderzoek en chemische analyse toont aan dat het regelmatig gebruik van desinfecterende middelen en een 2-jaarlijkse desinfectie de tekortkomingen van het reguliere, dagelijks reinigen bijsturen.

Het schoonhouden van de kinderen hun leefomgeving is 1 van de beste manieren om ons te helpen verzekeren dat de kinderen gezond blijven.  Vies speelgoed, vieze bedden, bestek en oppervlakken kunnen drager zijn van schadelijke micro-organismen en deze verspreiden.

Het regelmatig desinfecteren zou dan ook een deel moeten uitmaken van de routine voor een veilig en gezond kinderdagverblijf.

 

Bescherm de kinderen en uw medewerkers

Beperk het besmettingsrisico

Verlaag de infectiedruk

NO-TOUCH DESINFECTIE VAN UW SCHOOL OF KINDERDAGVERBLIJF

Snel – Veilig – Voordelig – Valideerbaar – Reproduceerbaar

HOE DESINFECTEREN WIJ UW SCHOOL OF KINDERDAGVERBLIJF

Met onze gespecialiseerde apparatuur kunnen lucht en oppervlakken op een geautomatiseerde manier worden behandeld. De behandeling bestaat uit 2 fasen: als eerste is er de productverneveling en als tweede fase volgt de nodige contacttijd van het desinfectiemiddel.

Het concept bestaat uit de verneveling van een biologisch afbreekbaar ontsmettingsmiddel op basis van H2O2, in de ruimte. Het product vormt een droge mist waarvan de partikels door de oppervlakken aangetrokken worden. Het laat ons toe om alle oppervlakken in de ruimte automatisch te desinfecteren en is aangewezen bij de bestrijding van oa. MRSA/Corona, CPE, Norovirus, VRE, C. diff., …

Dit gebeurt op een milieuvriendelijke manier: het product wordt afgebroken in water en zuurstof en bevat bovendien geen allergenen of andere gevaren voor de mens. Alle oppervlaktes worden gelijk ontsmet zonder risico op corrosie of oxidatie.

Algemene kenmerken
  • Automatische desinfectie van ruimten tot 20.000m³
  • Geen voorgaande acties nodig (anders dan reguliere schoonmaak)
  • Geen nabehandeling nodig: niet afvegen noch verluchten
  • Valideerbaar
Kenmerken producten
  • Biologisch ontsmettingsmiddel op basis van waterstofperoxide
  • Biologisch afbreekbaar, niet-toxisch, niet-corrosief, niet-allergeen en laat geen residu achter
  • Bacterie-, virus-, sporen- en schimmeldodend
  • Officieel geregistreerde biocide met erkeningsnummer

SLIM ONTSMETTEN VAN UW SCHOOL OF KINDERDAGVERBLIJF

Veilig desinfecteren op ziekenhuisniveau met aantoonbare resultaten.

Gecertificeerd en bewezen effectief tegen schimmels, sporen, bacteriën en virussen, ook het coronavirus.

Wij maken graag tijd en komen bij u langs voor een vrijblijvend gesprek. En het kost je niks!

Maak nu een afspraak!